Natures Spirit
Flugbindning

Nature’s Spirit hos Flugbindning.com

I slutet av februari 2022 kommer äntligen Nature’s Spirits kvalitetsprodukter till Sverige. Det är Fly Dressing som har fått distributionen för Europa. Grattis till det!

Vad är Nature’s Spirit?

Nature’s Spirit är en amerikansk flugbindningsgrossist som jobbar med kvalité. De är nog allra mest kända för sitt fina hjorthår. Med hjorthår menas det som på engelska kallas för deer och på svenska för vitsvanshjort. Det finns även andra arter av hjort som används för flugbindning. Elk (Wapitihjort) ska inte sammanblandas med älg. Älg heter moose på engelska. Naturligtvis så levererar Natures Spirit även en alldeles utsökt elk. Skillnaden mellan de deer och elk är främst två. För det första så är deer mycket lättare att spinna än elk. Den andra stora skillnaden är att Vitsvanshjortens svans som kallas bucktail används av flugbindare. Användningsområdet är bla Bucktails (Streamers med hårvinge av bucktail), gäddflugor men det kan så klart även användas till olika lax- och havsöringsflugor.

Nature’s Spirits kvalité

Hur kommer det sig att Nature’s Spirit har en finare kvalité på sitt hår än exempelvis grossister som Wapsi och Hareline? Det handlar helt enkelt om att Nature’s Spirit åker på inköpsresor och bara köper de bästa skinnen. Skinnen behandlas sedan och färgas för att tillslut hamna på dit flugbindarbord.

De sorterar bla ut olika kvalitéer för användningsområden som exempelvis all purpose, Spinning Hair, Hopper Hair, X-caddis, Comparadun, Stimulator Hair, Deer Hock och Deer Bellly.

Elk är sorterade i inte mindre än 10 st olika typer av kvalitéer och användningsområden.

De har även andra typer av hårprodukter som håller väldigt hög kvalité. Som exempel kan nämnas Moose (Älg), Caribou och Antilop.

Nu är de ju mest kända för sina hårprodukter. Men NS har även jättefina fjädermaterial från bla kalkon. Urvalsprocessen för att få fram den bästa kvalitén är samma som för hårprodukterna. Man tillhandahåller även fina dubbingmaterial av ekorre och kanin etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *